Tvätta Converse skor i tvättmaskin

Converse skor är väldigt populärt idag, och finns i alla möjliga färger och nyanser. Men för att de ska hålla sig fräscha även om du tar med dem ut på äventyr och festivaler behöver du emellanåt tvätta dem. Då slipper du att köpa nya lika ofta. Det går att tvätta Converse skor för hand, men fungerar bäst och är lättast att tvätta Converse skor i tvättmaskin. Att tvätta Converse skor i tvättmaskin är i stort sett lika lätt som att tvätta kläder, men du bör följa några enkla och snabba råd:

  1. Tvätta i 30-40 grader, inte varmare. Om du tvättar varmare finns risken att skon krymper eller att sulorna lossnar.
  2. Ta ur skosnörena och tvätta även dem på samma gång. Smutsiga skosnören är ju inte särskilt snyggt till rena skor.
  3. Tvätta enbart skorna och skosnörena i en maskin, ingen annan tvätt!
  4. Använd tvättmedel för vit tvätt om du tvättar ljusa Converse och tvättmedel för färgad tvätt om dina skor är mörkare.
  5. Se till att de torkar ordentligt innan du använder dem. Använd gärna ett torkskåp eller en skotork. Om du inte har någon? Ställ skorna nära ett element och lägg i tidningspapper som du byter emellanåt. Undvik att använda torktumlare- då kan sulorna lossna!
  6. Sist men inte minst, tvätta dem inte för ofta. Oftast så håller inte skorna genom flera tvättar, så vänta tills de är riktigt smutsiga eller luktar väldigt illa innan du tar steget och tvättar dem. Nu kan du se till att dina skor håller sig fräscha längre. Ett sista tips: att tvätta skorna hjälper ju även såklart mot att de luktar illa. Lycka till med att tvätta Converse skor i tvättmaskin!
(Visited 1 296 times, 1 visits today)